DUUG evenementen en meetups

DUUGfest18

Op vrijdag 5 oktober is er weer het Dutch Umbraco User Group Festival in Utrecht!

Voor dit DUUGfest hebben wij een speciale site gelanceerd. Ga er snel kijken!

 

 

 

 

 


DUUG organiseert vier keer per jaar een evenement of meetup. Tijdens deze avond / dag passeren vele interessante onderwerpen de revue in de vorm van interactieve en informatieve kennissessies. In informele sfeer maak je kennis met de nieuwste technieken en mogelijkheden van Umbraco. Of je nu Umbraco gebruiker of developer bent, de evenementen en meetups van DUUG zullen je inspireren, verrassen en motiveren méér uit dit open source CMS te halen.

DUUGfest17 presentaties & foto's

Op 6 oktober 2017 heeft DUUG een succesvol DUUGfest17 georganiseerd in Amsterdam. Vele interessante business en technical sessies met Digitale transformatie en personalisatie als leidraad hebben de revue gepasseerd. De presentaties van de sprekers kan je hier terug vinden:

Henk Boelman:

https://our.umbraco.org/projects/backoffice-extensions/infuse-ai-into-u/

https://github.com/hnky/CognitiveService-Demo-Umbraco

Dave Woesteburg;

https://www.slideshare.net/dawoe/umbraco-duugfest-17-the-need-for-speed

Leon de Wildt;

https://www.perplex.nl/duug

Theo Paraskevopoulos;

https://www.slideshare.net/TheoParaskevopoulos/3-flavours-of-personalisation-with-umbraco

Paul de Metter;

https://www.scribd.com/document/361571464/DUUG-17-Accelerate-Your-Umbraco-Business-Summary

Natuurlijk hebben wij ook een sfeerimpressie gemaakt van deze fantastische dag! Deze foto's kan je terug kijken op onze DUUG Facebook pagina!

 

  

Recap DUUG Meetup 11 april 2017 - Arlanet Wormerveer

Op 11 april 2017 is de eerste Meetup 2017 van DUUG georganiseerd bij én door onze partner Arlanet in Wormerveer. De in totaal 20 personen werden zeer gastvrij ontvangen door Arlanet met een heerlijke pizza en het bier was alvast koud gezet. Tijdens deze eerste Meetup van 2017 stonden de onderwerpen Rapid Umbraco Development en Blockchain Technology centraal. Maar eerst was het tijd voor een algemeen verhaal van DUUG, een verzoek van de stichting Tjommie en een introductiepraatje van gastheer Paul de Metter van Arlanet. In de pauze konden alle aanwezigen genieten van een lekker koud pilsje én de VR bril van Arlanet ontdekken. Een heerlijke ontspannen en informatieve avond met allemaal Umbraco Developers.

DUUG welkom en UmbX Workshops

DUUG heet iedereen welkom op deze eerste MeetUp van 2017 en stipt de UmbX workshops aan voor alle aanwezigen. De UmbX Workshops op 18 mei gaan definitief door en er is nog plek voor maximaal 20 geïnteresseerden voor het volgen van deze workshops in Amsterdam. Wil je meer weten over deze workshops die op de Codegarden 2016 overvol waren? Bekijk dan onze agenda en meld je aan.

Gastheer Arlanet bestaat 15 jaar

Arlanet bestaat dit jaar 15 jaar. In deze 15 jaar is het team gegroeid tot 20 personen waarvan 18 developers. Arlanet is een softwarebedrijf gespecialiseerd in innovatieve software, e-commerce en Internet of Things (IoT). Wil je het hele verhaal lezen over de ontwikkelingen in de laatste 15 jaar? Lees dan de blog van Paul de Metter.

Na de introductie is de groep in tweeën gesplitst. In een half uur (per sessie) werden de onderstaande kennissessies besproken/gepresenteerd.

Kennissessie 1 - Rapid Umbraco Development

Tijdens deze informatieve kennissessie werden onderwerpen besproken als performance, caching en versiebeheer. Zo heeft Umbraco een xml cache die boven de 1000x nodes trager wordt. Niet alleen werd het onderwerp besproken, maar er werden ook nuttige tips aangedragen hoe je het anders kunt aanpakken. Tijdens het onderwerpen Caching werd besproken dat veel developers graag eigen strategieën gebruiken om te cachen en graag zelf custom cache handlers schrijven. Tijd om hiermee te stoppen... want het wiel is al een keer uitgevonden. Er zijn in totaal 3 caching meganismes die Umbraco aanbiedt. Namelijk: RuntimeCache, RequestCache en StaticCache. De Umbraco Guru legde ons uit wat het voordeel en nadeel van elk meganisme is en gaf praktische tips voor dagelijks gebruik. Tot slot werd het versiebeheer van Umbraco besproken. Umbraco slaat namelijk élke wijziging op. Dit gaat nogal ten koste van je duidelijke versiebeheer en je raakt de kans om informatie te verliezen. Ook hierin praktische tips over versiebeheer in Umbraco. Genoeg denkstof voor alle aanwezige developers. Bekijk de presentatie van Arlanet.

Kennissessie 2 - Blockchain Technology

Pim Eindhoven en Henk van Cann van Blockchain Workspace hebben een kennissessie georganiseerd over het onderwerp Blockchain. Deze nieuwe innovatieve technologie zorgt dat er niet één partij leidend is in de data en transacties, maar dat er een keten is met onwijzigbare gegevens. Dit maakt een blockchain betrouwbaar en veilig. Wil je meer weten over Blockchain? Bekijk de presentatie van Henk van Cann.

Impressie van de avond

Ben jij al een keer bij een DUUG Meetup geweest? Bekijk de onderstaande impressie van de avond op 11 april. Meer foto's kan je ook vinden op de Facebookpagina van DUUG. Kom jij ook de volgende MeetUp langs om vakgenoten te ontmoeten en interessante informatie en kennis uit te wisselen? Houd onze agenda in de gaten voor de datum, locatie en onderwerpen van de volgende Meetup.

DUUG Meetup 11 april - Arlanet - ontspanning DUUG Meetup - 11 april Arlanet - Ontvangst DUUG Meetup - 11 April Arlanet - VR Bril

DUUG Meetup - 11 april Arlanet - Rapid Umbraco Development   DUUG Meetup - 11 april Arlanet - Blockchain